Har din kommune sagt hej til fremtiden?
Kan din kommune ikke li’ din idé om ekstraordinære oplevelser i forbindelse med vielsen? Har din kommune ingen giftefoged med flycertifikat, ballonskippereksamen, kørekort til buldozer eller egen frømandsdragt? Har din kommune overlevet sig selv? Har din borgmester det bedst på højborgen i det store kontor – og mener at det også er bedst at være i nærheden af magtens centrum for de giftefogeder han har udnævnt? Er det er problem at de farer omkring og får nye ideer og nye måder at gøre tingene på – nu når det hele lige går så godt?
Ellers find en anden kommune til din store dag!
Find en kommune der har en borgmester der ved at særlige omstændigheder kræver særlige omgivelser. En kommune med giftefogeder der ikke syntes det behøver at være så kedeligt som nogen gerne vil gøre det til.
Det drejer sig ikke om økonomi
Det vil ganske vist være mere tidskrævende for giftefogeden med en tur sammen med brudeparret på en cykeltur i skoven men vielsen bliver forrettet, end de 6 minutter de hurtige vielsesforløb kan klarer på, men det kan ikke være problemets kerne. Det drejer sig ikke om penge, men udelukkende om at åbne for en mulighed for personlige oplevelser. Den ekstra tid giftefogeden bruger vil naturligvis bliver betalt af brudeparret jf. bekendtgørelse, BEK nr. 1285 af 8/12 2006, hvor der i § 22 står:
“Vielsen foretages uden udgift for parterne. Tillades vielse foretaget på et andet sted end normalt, jf. § 15, kan det dog kræves, at parterne betaler udgifterne i forbindelse hermed.”
Spørg om din kommune vil – eller find en anden
Til en borgerlig vielse har vi det frie valg. Der skal ikke søges om tilladelse til at få lov til at gennemføre vielsesoplevelser i andre kommuner.
Spørg først hvordan kommunen stiller sig til ud af huset arrangementer, og tal så med en af giftefogederne.
Er der ikke noget at komme efter, så prøv tilsvarende at checke og tale med giftegogederne i nabokommunerne, og så må antallet af forsøg og afstanden til andre kommuner endeligt afgøre om ideen skal forlades, eller hele brylluppet måske skal flyttes til den anden ende af lander.
Tag borgmesteren med på tur
Hvis man for kort tid siden, ønskede borgerlig vielse i en anden kommune, var det stedets vilsesmyndigheder der overtog styringen. Nu må man gerne tage sin egen kommunes giftefoged med over kommunegrænsen (der skal blot være en accept fra den nye kommune).